dijous, 17 de març del 2016

LLUÍS COMPANYS, RETRAT D'UN MAGNICIDI




El periodista i historiador manresà revela un dels grans misteris de la història de Catalunya: De qui fou el tret de gràcia que va posar fi a la vida de Lluís Companys? 
Coincidint amb el 75è aniversari de l’afussellament de Lluís Companys, Ara Llibres ha publicat aquest descoberta excepcional, un nou títol de la ‘Sèrie H'’. L’historiador Jordi Finestres ens proposa amb aquest llibre seguir les últimes passes del president republicà hora a hora, pràcticament minut a minut, i recrear un dels episodis més obscurs del passat recent del nostre país: la persecució a França del president electe a l’exili, la seva captura i empresonament i la seva vergonyosa execució per part del bàndol franquista insurgent. Una documentadíssima investigació on descobrirem qui va posar fi a la vida del president Companys al Castell de Montjuïc. Amb il·lustracions de Quim Roser, es llegeix com una intriga absorbent, de trist i cèlebre final, en la qual ressonen amb emoció les últimes paraules del president: “Per Catalunya!”. 
Jordi Finestres (Manresa, 1974) és periodista, especialitzat en l’àmbit de la divulgació i la investigació histórica. Ha treballat en diversos mitjans, tant en premsa com a la televisió. Ha publicat més d’una vintena de llibres, el darrer dels quals ha estat El Barça segrestat, amb Xavier G. Luque (Ara Llibres, 2014). L’any 2003, conjuntament amb la revista Sàpiens, va localitzar i entrevistar, a Veneçuela, a Ramon de Colubí, el militar que va defensar Companys. Fotografia: ©Jordi Play